Author |
Topic  |
beholder
New Member

224 Posts |
Posted - 01/01/2004 : 19:23:48
|
Tohle vsechno zalezi na implementaci programatora, nikdo jinej s tim nic neudela.
Muzes mi rict nejakou strikne neobjektovou vlastnost C# ? U c++ jednoznacne souhlasim, obrovska rada veci je u nej resena neobjektove, ale c# je dost jiny kafe, rekl bych. |
Beholder [- Monster of Underdark -] |
Edited by - beholder on 01/01/2004 19:27:07 |
 |
|
Tartaros
Junior Member

527 Posts |
Posted - 01/01/2004 : 19:24:52
|
uznavam ze definice OO jazyka neni nejak ostra, ale pokud povazujes C# za hybridni tak ses proste u mne blazen . Ma dedicnost, interfacy, spolecny zakladni tridy (Object, Exception), reflexi, vestavenej threading a i takovy picovinky jako property nebo atributy :) nevim co bys jeste chtel a hlavne, who cares C# je kazdopadne uzasnej jazyk, at uz ho zarazujes jako takovej nebo onakej, jediny smitko na krase je ze je od MS :) |
SteamEngine: novy UO emulator ve vyvoji. Programujte (nejen) objektove |
 |
|
Mickk
New Member

489 Posts |
Posted - 01/01/2004 : 20:23:13
|
tartaros: ja nerikam ze c# je nahovno jen ze tomu neco chyby, stejne jako o motorce nerikas, ze je to auto, protoze ma proste jen dve kola, tak to neni ciste objektovy beholder: jakmile to musi programator dodelavat sam tak to neni ciste objektovy
|
RP sux, macro 4ever
|
 |
|
beholder
New Member

224 Posts |
Posted - 02/01/2004 : 10:34:49
|
Zatim jsi mi ale vubec nerekl, co konkretne podle tebe c# chybi.
quote:
jakmile to musi programator dodelavat sam tak to neni ciste objektovy
Ale nekdo ty vztahy nadefinovat musi a nedomnivam se, ze je rozdil jestli delegovani umi primo prekladac nebo to dodela programator, dulezitej je efekt. |
 |
|
Mickk
New Member

489 Posts |
Posted - 02/01/2004 : 13:28:06
|
jo to potom muzes taky tvrdit ze Cecko je objektovy protoze si v nem napises Smalltalk prostredi a v nem program a jak sam pises delegovani nativne nedela |
RP sux, macro 4ever
|
 |
|
beholder
New Member

224 Posts |
Posted - 02/01/2004 : 13:49:42
|
quote: Originally posted by Mickk
jo to potom muzes taky tvrdit ze Cecko je objektovy protoze si v nem napises Smalltalk prostredi a v nem program a jak sam pises delegovani nativne nedela
Nikde pokud vim jsem nenapsal, ze c# resp. .NET delegovani neumi, zatim jsem se o to nezajimal, nepotreboval jsem to, ale z vysvetleni, ktere jsem dostal od tebe, co to delegovani je, si myslim, ze jsou to jen vztahy, ktere nezalezi na nicem jinem nez programatorovi(kdo jinej vi, jakymu objektu by mel zpracovani zpravy predat objekt, kterej na to nema metodu). Mozna mas na mysli technika, jakou je to nasledne provadeno prekladacem, ale pak zas nechapu podle ceho posoudis, ze je to objektovy nebo ne :p A nebo kazdej mluvime uplne o necem jinym 
Kazdopadne Demo nejak pozapomnel reagovat na realitu, ze RunUO je naprosto funkcni emulator 
Edit: Tak jsem se blize informoval(http://kii.pef.czu.cz/~merunka/documents/OMP-Visualworks/Skripta%20OMP.pdf), co ze to vlastne presne je aktorovy model (a s tim související delegování). Je to velmi zajimava technika a v rade pripadu i velmi uzitecna, ale je to pouze alternativa objektového výpočtu, že to c# nepodporuje (z toho, co jsem se dočetl si myslím, že nepodporuje), imho neznamená, že to není objektový jazyk. |
Edited by - beholder on 02/01/2004 14:55:01 |
 |
|
Demostenes
Junior Member

818 Posts |
Posted - 02/01/2004 : 14:52:37
|
quote: Originally posted by beholder
Kazdopadne Demo nejak pozapomnel reagovat na realitu, ze RunUO je naprosto funkcni emulator 
Fukcni urcite je, ale jeste mu chybi ty roky provozu, aby se odladil a odbugoval. Protoze za soucasnyho stavu je zbugovanejsi nez sphera...
|
|
 |
|
Mickk
New Member

489 Posts |
Posted - 02/01/2004 : 16:21:21
|
beholder: a kdyby sis precetl ty scipta poradne tak si zjistis co je obecne uznavana definice OOP, a ze ta delegovani vyzaduje (: |
RP sux, macro 4ever
|
 |
|
beholder
New Member

224 Posts |
Posted - 02/01/2004 : 16:43:03
|
beholder: a kdyby sis precetl ty scipta poradne tak si zjistis co je obecne uznavana definice OOP, a ze ta delegovani vyzaduje (:
Nevim jestli je to obecne uznavana definice, ale podle tech skript to tak opravdu je, mel jsi pravdu, delegovani nejspis c# potazmo .NET neumi :)
Demo> Skus se nekdy lip(aspon trochu) informovat, nez neco placnes. |
 |
|
Mickk
New Member

489 Posts |
Posted - 02/01/2004 : 17:39:38
|
nojo aspon neco clovek ma z tech prednasek d: |
RP sux, macro 4ever
|
 |
|
beholder
New Member

224 Posts |
Posted - 02/01/2004 : 18:22:12
|
nojo aspon neco clovek ma z tech prednasek d:
Hehe :) Muzu se zeptat na jakou skolu chodis ? Tenhle rok me ceka vyber, takze shanim informace a dojmy, co to jde  |
 |
|
Cawyr
New Member

217 Posts |
Posted - 02/01/2004 : 19:54:51
|
czu-pef-informatika .... vyse ( v odkazu ) zmineny Merunka tam uci vsechno okolo objektu a databazi ( ale domaci hriste ma myslim na CVUTu ) |
Never argue with idiots. They bring you down to their level and beat you with experience. Le Mon, elite soldat |
 |
|
Quam
New Member

159 Posts |
Posted - 02/01/2004 : 21:46:24
|
nojo aspon neco clovek ma z tech prednasek d:
nerikej ze chodis na prednasky :]
taky si pomalu zacinam vybirat novou skolu,nejak to nestiham |
máslo |
 |
|
Mickk
New Member

489 Posts |
Posted - 02/01/2004 : 22:13:32
|
quote: Originally posted by QUAM taky si pomalu zacinam vybirat novou skolu,nejak to nestiham
sem ti rikal ze mas jit na univerzitu d: |
RP sux, macro 4ever
|
 |
|
Quam
New Member

159 Posts |
Posted - 02/01/2004 : 22:34:33
|
quote: Originally posted by QUAM taky si pomalu zacinam vybirat novou skolu,nejak to nestiham
sem ti rikal ze mas jit na univerzitu d:
taky mozna pujdu ... Buh vi jak to tedka uplacam. |
máslo |
 |
|
Mickk
New Member

489 Posts |
Posted - 02/01/2004 : 22:38:03
|
quote: Originally posted by QUAM taky mozna pujdu ... Buh vi jak to tedka uplacam.
to uz abys zacal vyplnovat prihlasku co ? |
RP sux, macro 4ever
|
 |
|
Topic  |
|