Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Dark Age of Camelot
 DAoC - General
 Lagování u grafické karty
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

katzz
New Member

160 Posts

Posted - 24/10/2003 :  10:58:12  Show Profile  Visit katzz's Homepage  Send katzz an ICQ Message Send katzz a Private Message  Reply with Quote
Měl jsem doma PC P4 2,4@2,9 GHz s 512MB ram, grafiku GF4-4200 přetaktovanou na 4600, a teď mám doma Bartona 2500 1024 MB RAM(dual DDR) a stejnou grafiku. U obouch sestva mě to dělá stejnou věc, přijdu do Castle Sauvage a mám najednou hrozně málo FPS, a to tam ani není moc lidí, to samý se mě občas děje v Emainu i když tam není moc lidí. Ovladače teď používám 44,03 a na té první sestavě to bylo v rozlišení 1024*768 u té druhé to je 1280*1024. Zkoušel jsem i ovladače 45,03 a to bylo ještě horší.
Jeden můj kamarád co měl Ahtlon XP 1800+ a nepřetaktovanou GF3 Ti-200, hrál camelota v 1600*1200 a pokud na obrazovce neměl kolem 100 lidí, tak žádný lagy neměl. Teď si koupil ATI radeon a hraje to 1600*1200 s AA.

Jaký používate ovladače a direct x máte taky občas podobný problém? Jinak ostatní hry mě fungujou úplně bez problému, to jen kamelot takhle zlobí.

Katzzz - Cleric, PvP server - Camlann, GM of Nexus
Katzzie - Druid, RvR server - Excalibur, GM of I NEXUS I

Lahvan
Dictator Apprentice

318 Posts

Posted - 24/10/2003 :  12:56:10  Show Profile Send Lahvan a Private Message  Reply with Quote
Zkus tu kartu vrátit na původní hodnoty. Třeba se jí ta rychlost nelíbí. Divný je, že to máš jenom v CS.
Go to Top of Page

Pusttule
New Member

127 Posts

Posted - 24/10/2003 :  13:23:23  Show Profile Send Pusttule a Private Message  Reply with Quote
Toto dela vice lidem pokud se lognes na misto kde jevice npc charu a hlavne hracu . pokud vim tak kamarad mnel ten samej problem a neco resil se sitovou kartou ma asuse a7n8x deluxe poptam se a skusim ti to popripaqde zjistit ale vim jen to ze je to pry neco kolem propustnosti dat ale nerucim za to
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 24/10/2003 :  15:55:58  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
CS kde, na pvp ci rvr serveru ? nezapomente ze na rvr serveru je tuna npc guardu, budou je ted upravovat kuli tomuhle efektu v nasledujicim patchi

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 24/10/2003 :  22:17:32  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
Po té, co na jednom servru midgarďani úspěšně ostřelovali katapultama albíky čekající na port v CS, tam asi bude těch lag-guardu hodně (:

[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online
[offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot
[offline] Johanka cleric - UO Darkparadise
Go to Top of Page

Edmund
New Member

332 Posts

Posted - 25/10/2003 :  10:48:20  Show Profile Send Edmund a Private Message  Reply with Quote
Ahoj, me to taky nekdy dela, ale vetsinou kdyz jsem nekde v lese, a okolo skoro nikdo. Hra se zacne jakoby kousat, udelam dva kroky, pak 10 sekund nic, zase dva kroky....Ale nevypada to jako lag kvuli moc postavam v okoli, spis nejaky HW problem v tu chvili. Bud u nich nebo u me...

Neziva - Healer of Uhni Kurva, Mordred
Mrs Ironic - Reservoir Dogs, Darkfall
Go to Top of Page

Tomcon
New Member

102 Posts

Posted - 26/10/2003 :  12:53:57  Show Profile  Send Tomcon an ICQ Message Send Tomcon a Private Message  Reply with Quote
Zkuste se mrknout do Caer Ulfwychu, me to take dela, ale prevazne tam, kdyz bezim a otacim se s postavou. Nejsou to lagy spojeni, ale jak spravne napsano obrazove lagy graficke karty. Jdu to otestovat, napada me podtaktovat zpet gk, ovladacema to muze byt take, pokud pretaktovavate, zkuste urcite zachovat pomer jadro/pamet nepretaktovane karty. Vyzkousim co jsem tu napsal, postnu vysledky, uvidime.

Missunderstood - Eldritch DAoC Eden
Missunderztood - Bard DAoC Eden
Missundastood - Chanter DAoC Eden
Missundaztood - Blademaster DAoC Eden
Go to Top of Page

Edmund
New Member

332 Posts

Posted - 26/10/2003 :  20:58:33  Show Profile Send Edmund a Private Message  Reply with Quote
No, u C.Ulf. mi to nikdy nedelalo, ale stalo se me to treba severne od Ludlow na tom kopecku s banditama, dale taky severne od dvojityho mostu v Blck. Mntns. S. na kopci s druidama, dale kousek vychodne od dvojityho mostu, je tam carodejnice potrebna na jeden quest a taky v SI zone avalon isle na kopci u vesnice Wearvyl (nebo tak nejak).
Kde presne se ti to stalo u C.Ulf? Ja tam vetsinou beham jen od rez.kamene zpatky do Keltoi:)) Jinak grafiku mam nepretaktovanou Gf5600, ovladace myslim 44.05.
Ed

Neziva - Healer of Uhni Kurva, Mordred
Mrs Ironic - Reservoir Dogs, Darkfall
Go to Top of Page

Demawend
Moderator

1259 Posts

Posted - 27/10/2003 :  00:05:40  Show Profile Send Demawend a Private Message  Reply with Quote
nedavno sem koupil GF 5200 a laguje mi to moc vic nez na 3 roky stare ATI co sem mel predtim a na podobnych mistech co popisujete, takze si myslim ze sou mozne dve varinaty: bud DAOC nema rado hardware od nvidie nebo nema rado ovladace od nvidie :(

Ultima Online, Dark Age of Camelot, EVE Online, Everquest 2, Vanguard, Age of Conan, Hellgate London, Dungeons & Dragons, Warhammer Online, LOTRO, Star Trek Online, SWG, Darkfall, Dofus, Guild Wars, WoW,... a myslim, ze ja debil, tak aspon pulku z toho porad platim :)
Go to Top of Page

Pusttule
New Member

127 Posts

Posted - 27/10/2003 :  10:18:43  Show Profile Send Pusttule a Private Message  Reply with Quote
nVidia je sponzor daoc
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 27/10/2003 :  10:54:39  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by riditko

nedavno sem koupil GF 5200 a laguje mi to moc vic nez na 3 roky stare ATI co sem mel predtim a na podobnych mistech co popisujete, takze si myslim ze sou mozne dve varinaty: bud DAOC nema rado hardware od nvidie nebo nema rado ovladace od nvidie :(

mno jednak je mozne ze ta 3 roky stara ati byla vykonejsi ;) pac 5200 je nejhorsi gf z rady kterou prodavaji, pokud ne tak je mozna problem s driverama / direct x ;)

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
Go to Top of Page

katzz
New Member

160 Posts

Posted - 27/10/2003 :  13:02:33  Show Profile  Visit katzz's Homepage  Send katzz an ICQ Message Send katzz a Private Message  Reply with Quote
Zkoušel jsem různý ovladače, a taky jsem hrál u toho Max Payne 2, na plný detaily a s 4x AA, a šlo mě to se všema ovladačem vždycky v pohodě.
Zkoušel jsem 41.09 44.09 45.09 a ty poslední 5x.xx

S 5x.xx mě to podivně lagovalo v emainu v CS pořád to samý
S 45.09 to je v emainu hrůza a v CS to bylo ještě horší
S 44.09 to už je lepší s těma laga v emainu a v CS pořád nic moc
S 41.09 to už je v emainu v pohodě ale v CS pořád nic moc
PS:Ty lagy v emainu mám jen když někam běžíme, když se pak náš zerg potká s jiným zergem tak žádný lagy nemám, leda že by víc lidí použilo najednou AE kouzlo. Divný.

Zkoušel jsem to s DirectX 8, s 9a a s 9b a nic nepomohlo, grafiku jsem měl nepřetaktovanou, takže tím to nebylo a když jsem ji přetaktil na výkon 4600 tak to taky nepomohlo. Ještě jsem zkoušel hrál Camelota s 4xAA a třeba na pláních kde není moc lidí mě to jde úplně v pohodě. Ale vzpomínám si na jednu věc, když jsem si minulej rok v listopadu kupoval tu P4 2,4 GHz, 512 DDR a GF4 4200 tak jsem v CS ani emainu žádný lagy neměl, a i po příchodu SI to bylo v pohodě to až v poslední době zjišťuju, že je to nějaký divný.

Go to Top of Page

Tomcon
New Member

102 Posts

Posted - 16/02/2004 :  10:34:45  Show Profile  Send Tomcon an ICQ Message Send Tomcon a Private Message  Reply with Quote
Tak me tohle divne lagovani vyresila jedna jedina vec a to nastaveni vyssi hodnoty AGP - aperture size primo v Biosu.
Ami a Award pouzivaji jine nazvy pro tu samou vec, u druheho se to jmenuje Graphic win size.
Tzn. zkus tohle...

Missunderstood - Eldritch DAoC Eden
Missunderztood - Bard DAoC Eden
Missundastood - Chanter DAoC Eden
Missundaztood - Blademaster DAoC Eden
Go to Top of Page

Diblajz
New Member

448 Posts

Posted - 16/02/2004 :  22:49:14  Show Profile Send Diblajz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tomcon

Tak me tohle divne lagovani vyresila jedna jedina vec a to nastaveni vyssi hodnoty AGP - aperture size primo v Biosu.
Ami a Award pouzivaji jine nazvy pro tu samou vec, u druheho se to jmenuje Graphic win size.
Tzn. zkus tohle...

Mam award bios a zadnou takovou polozku jsem tam nenasel ,uz si na ty lagy zvykam,takze mi to uz ani neprijde.
Go to Top of Page

katzz
New Member

160 Posts

Posted - 17/02/2004 :  13:48:21  Show Profile  Visit katzz's Homepage  Send katzz an ICQ Message Send katzz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Diblajz

quote:
Originally posted by Tomcon

Tzn. zkus tohle...

Mam award bios a zadnou takovou polozku jsem tam nenasel ,uz si na ty lagy zvykam,takze mi to uz ani neprijde.

Zkus tohle :
1. Dej si stíny na classic (u některých gr. karet, když si dáš jiný nastavení tak to začne hra hrozně lagovat)
2. Vypni VŠECHNO, tím myslím opravdu VŠECHNO co ti běží na pozadí, nenech puštěnej žádnej program, antivir, či cokoliv jinýho!
3. Podívej se jaký má tvoje grafická karta IRQ, moje měla 19 a měla ho stejný se zvukovou kartou, a protože v BIOSu nemůžu jednotlivým slotům připřadit IRQ, tak sem to udělal tak, že sem prohazoval LANku a zvukovku tak dlouho, až každej měl svoje vlastní IRQ.
4. Zkus v BIOSu nastavit AGP na 2x nebo 4x, AGP memory cosi na 32/64 atd
5. Nahraj si nejnovější BIOS na desku, sežeň si poslední ovladače na grafiku a na zvukovku a na MB.

Mě to lagování nejspíš způsoboval jeden program, kterej mě běžel na pozadí.

Go to Top of Page

Gotrek Gurnirson
New Member

120 Posts

Posted - 11/02/2005 :  07:50:05  Show Profile  Send Gotrek Gurnirson an ICQ Message Send Gotrek Gurnirson a Private Message  Reply with Quote
Tak ted nevim, ale ja mam myslim jinej problem a to ze pi skace obraz, ale jen v daocu. Nelaguju ostatni me videj jak normalne bezim a deje se mi top nahodne, nekdy celej den hraju v poho a nekdy se pohybuju priskokama:( a projevuje se to i na mysi, ta mi poskakuje tez. nevite cim top muze bejt?

"Dobrej elf, mrtvej elf" Gotrek Gurnirson-Moria
"Smrádeček ale teploučko" Krysikost(war) - Drak´thul (wow)
"Smradlavy krysy!" - Krysar (hunter) - Drak´thul (wow)
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,09 seconds. on eygor Snitz Forums 2000